Kapcsolat

BI'BOR-FA

Cím: 8900 Zalaegerszeg,
Sport u. 5/a
Telefon: +36309591126
Fax: 0683/560175
E-mail:
Munkatársaink

Munkatársaink

Név Beosztás Telefon E-mail
Borbiró Frigyes ügyvezető +36 30/ 956 2756
Bors Attila ügyvezető +36 30/ 959 1126
Dézsenyi Hajnalka gazdasági vezető +36 30/ 211 6215

Tarsoly Tibor műszaki előkészítő, rajzoló +36 30/ 743 4022
Németh Tamás műszaki előkészítő, rajzoló +36 30/ 743 4022

Horváth Tímea

projektasszisztens +36 30/ 563 2296

 Széchenyi 2020


 

 

A BI’BOR-FA Bt. a „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram” pályázati kiírásban eredményes pályázatot nyújtott be.

 

A Felhívás címe:

„Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram”

 

A Felhívás kódszáma: GINOP-8.3.5-18

 

Projekt adatok:

 • A kedvezményezett neve: BI’BOR-FA Bt.
 • A kedvezményezett elérhetősége: + 36 30 211 6215
 • A kedvezményezett e-mail címe: info@biborfa.hu
 • Projekt megvalósítási helyszíne: 8900 Zalaegerszeg, Sport u. 5/A.
 • Projekt címe: Vállalkozásunk fejlesztése a Széchenyi 2020 keretében valósult meg
 • A szerződött kölcsön összege: 19.584.000 Ft
 • A kölcsön mértéke: 85 %
 • A projekt azonosító száma: GINOP-8.3.5-18

 

 

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

A cég időszerű fejlesztési célja, hogy termelékenységünket minél hatékonyabban tudjuk irányítani és hogy tovább emelkedjen az általunk gyártott termékek minősége. A projekt keretében beszerzett eszközzel újabb lépést tettünk afelé, hogy a digitalizáció révén egyszerűsödjön a gyártás szervezése és felügyelete.

 

Az aktuális fejlesztésünk szorosan illeszkedik a meglévő technológiai színvonalunkhoz. Mivel a megvásárolni kívánt gépet eredményesen tudjuk beilleszteni a jelenlegi technológiai sorba.

 

Pályázott technológia:

 • Cefla Prima szóróautomata

 

Cefla Prima szóróautomata

Az új gép beállításával jelentősen növelni tudjuk a gyártási képességünket, ez a növelés egyenes arányban van a minőségnövekedéssel és nem utolsó sorban a festési hatékonyság növelése élő munkaidőt szabadít fel számunka. Továbbra is nagyon fontos szempont számunkra az időmegtakarítás, mert a megnövekedett piaci igényeknek jelen létszámunk nem tud megfelelni, szakképzett munkaerő pedig sajnos korlátozott mértékben áll rendelkezésre a munkaerőpiacon.

 

A projekt keretében megvalósított fejlesztésünk hatása tevékenységünkre:

 

Cefla Prima szóróautomata

 

A Cefla Prima szóróautomata munkába állításával nagyon elégedettek vagyunk, mert jelentősen nőtt termelékenységünk, ez pedig lehetőséget biztosít nagyobb volumenű munkák kivitelezésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A BI’BOR-FA Bt. a A mikro-, kis- és közepes vállalkozások bevonására az innovációs láncba, valamint a vállalkozások KFI” pályázati kiírásban eredményes pályázatot nyújtott be.

A Felhívás címe:

„A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című felhívásában

A Felhívás kódszáma: GINOP-2.1.8-17

Projekt adatok:

 • A kedvezményezett neve: BI’BOR-FA Bt.
 • A kedvezményezett elérhetősége: + 36 30 211 6215
 • A kedvezményezett e-mail címe: info@biborfa.hu
 • Projekt megvalósítási helyszíne: 8900 Zalaegerszeg, Sport u. 5/A.
 • Projekt címe: Biesse projekt_legkorszerűbb technológia
 • A szerződött támogatás összege: 14 712 252 Ft
 • A támogatás mértéke: 50 %
 • A projekt befejezés dátuma: 2018.08.02.
 • A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01102

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A cég aktuális fejlesztési céljai, hogy stabilizáljuk a termelés feltételeit, valamint ezzel párhuzamosan javuljon a termelékenységünk és tovább emelkedjen a minőség. Lehetőséget szeretnénk teremteni, hogy a digitalizáció révén egyszerűsödjön a gyártás szervezése és felügyelete valamint látványosabbá és biztonságosabbá váljon az ügyfelekkel történő egyeztetési folyamat. Emellett javítani szeretnénk a hulladékgazdálkodásunkat, mellyel jelentősen csökkentenénk a közvetlen környezetterhelésünket.

Az aktuális fejlesztésünk szorosan illeszkedik a meglévő technológiai színvonalunkhoz. Mivel a megvásárolni kívánt gépeket és szoftvert hatékonyan tudjuk beilleszteni a jelenlegi technológiai sorba.

Rendelkezünk egy modern faipari BIESSE ROVER A 5 tengelyes CNC berendezéssel. Ezen gép tudásának és hatékonyságainak jobb kihasználását is biztosítja a tervezett bővítés.

Pályázott technológia:

 • Biesse Selco WN230 táblafelosztó
 • Comafer MAC 600 Daráló /Aprítékoló/
 • Biesse bCabinet – bSolid szoftver

Biesse bCabinet – bSolid szoftver

Az utóbbi években a bútoriparban és belső építészetben tervezői oldalon egyre nagyobb arányban használnak új szoftvereket. Ezekkel 3 dimenziós látványterveket, összetett és részletes műszaki rajzokat produkálnak. Cégünk felismerte, hogy a hatékony együttműködés érdekében fejlesztenünk kell a digitalizáció területén. Ennek egyik első lépése volt 3 évvel ezelőtt egy 5 tengelyes CNC megmunkáló gép beszerzése. Hamar kiderült, hogy ez önmagában nem elegendő a hatékony és termelékeny gyártáshoz. A mostani fejlesztésünk tovább javítja a korszerű gyártás technológiánkat. A CNC gépünket Biesse gyártól vásároltuk, a digitalizációs fejlesztésünket is erre az alapra kívánjuk építeni. A Biesse gyár fejlesztési stratégiájában nagy hangsúlyt helyezett komplex rendszerek létrehozására. Ennek első lépcsője a gyártmánytervezés, ennek a tervezésnek szolgálatára készült a bCabinet illetve bSolid szoftver család. Az említett szoftverek a modern CAD alapú és felhasználóbarát felületekkel biztosítják, hogy a gyártás előkészítést hatékonyan végezhessük illetve lehetőséget biztosítanak a megrendelővel történő hatékony konzultációra. Programok segítségével automatikusan generálódnak a gyártás során felhasználható adatsorok. Ezek szűkítik az emberi tévedésből (tévesztésből) eredő hibákat.

Biesse Selco WN230 táblafelosztó

A táblafelosztó teljes körű számítógépes vezérléssel működik. Alkalmas a fenti szoftverek által generált adatok fogadására. Az új gép beállításával jelentősen növelni tudjuk a gyártási kapacitásunkat, a darabolási hatékonyságot, ezek növelése párhuzamos a minőségnövekedéssel. A darabolási hatékonyság növelése élő munkaidőt szabadít fel számunka illetve nagymértékben csökkenti a dolgozók fizikai igénybevételét. Nagyon fontos szempont az időmegtakarítás, mert a megnövekedett piaci igényeknek jelen létszámunk nem tud megfelelni, szakképzett munkaerő pedig korlátozott mértékben áll rendelkezésre a munkaerőpiacon.

Comafer MAC 600 Daráló /Aprítékoló/

Ez a berendezés cégünk filozófiájának egy másik vonalát segíti megvalósítani, mely a környezettudatos működésről és gazdálkodásról szól. Munkafolyamatink során számottevő fa alapú hulladék keletkezik. Adódik a lehetőség, hogy mindezt felhasználjuk saját hőenergiai igényünk részbeni kielégítésére. Ahhoz, hogy a felhasználás során minél kisebb mértékű káros anyagot bocsátsunk ki, szeretnék üzembehelyezni a fenti gépet. Ennek segítségével a hulladékunk homogenizálhatóvá válik az aprítékolás során. Ezáltal egy olyan tüzelő anyag (biomassza) fog rendelkezésre állni, amelyet megfelelő égőfejjel és automatizált adagolással tudunk a lehető legkisebb károsanyag keletkezésével hőenergiává alakítani.

A projekt keretében megvalósított fejlesztésünk hatása tevékenységünkre:

 

8900 Zalaegerszeg, Sport u. 5/A.

 

Biesse Selco WN230 Táblafelosztó

A Biesse Selco WN230 táblafelosztó fűrész munkába állításával jelentősen nőtt termelékenységünk és ezzel egyidejűleg a vágási pontosságunk. Ez lehetőséget biztosított profilunk bővítésére bérszabászattal valamint hátteret biztosít nagyobb volumenű munkák kivitelezésére.

 

 

Biesse bCabinet – bSolid szoftver

A Biesse bCabinet – bSolid tervező szoftver alkalmazásával új dimenzióba lépett a műszaki előkészítő munkánk. A program segítségével gyorsabban, pontosabban és áttekinthetőbben tudunk gyártási dokumentációt készíteni. Valamint szükség esetén fotorealisztikus látványtervet tudunk létrehozni. Az aktuális beállítások segítségével már a tervezés során automatikusan generálódnak a szükséges anyagrendelések adatai. Ezzel biztonságosabbá válnak a gyártási folyamataink, különös tekintettel a határidőkre. A Biesse bCabinet – bSolid szoftver közvetlenül kommunikál és szinkronban van a korábban vásárolt CNC (BIESSE ROVER A 5) gépünkkel valamint ezen projekt keretében beszerzett Biesse Selco WN230 táblafelosztó fűrész vezérlésével.

 

Comafer MAC 600 Daráló

A projekt harmadik elemeként beszerzett és üzembe állított Comafer MAC 600 daráló, aprítékoló gép biztosítja – megfelelően a korábbi elképzeléseinknek – az eredményes hulladékgazdálkodásunkat. A gép segítségével a gyártás során keletkező különböző anyaghulladékainak szinte 100%-át hasznosítjuk. A hulladékból előállított apríték segítségével elő tudjuk állítani üzemünk teljes hőszükségletét mind a technológiákhoz (hőprés, felületkezelés), mind az épületünk téli időszakban történő fűtéséhez.

A fentiek további eredménye, hogy minimálisra csökken(t) a selejtes alkatrészek előfordulása.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cégünk a rendkívül fegyelmezett gazdálkodásnak köszönhetően meg tudott vásárolni egy BIESSE ROVER A 1659 típusú faipari megmunkáló központot. A beruházásra a Széchenyi 2020 program keretében cégünk a GINOP pályázaton jelentős összeget nyert. Ettől a csúcstechnológiás beruházástól várjuk, hogy a nyugat európai piacokon újra visszanyerjük a versenyképességünket.

A megmunkáló központ az üzembe helyezése óta folyamatos használatban van, így hozzájárul vállalkozásunk eredményességéhez, biztosítva ezzel a projekt megtérülését.
Vissza az előző oldalra!
BI'BOR-FA - MagyarBI'BOR-FA - NémetBI'BOR-FA - Angol